En sida till förlag


Din kanot i e-boksfloden!
 

Ulla Rööser

Välkommen till min boksida!

Jaha, varför skriver jag, Ulla Rööser, böcker? Jag som våndas bara jag ska skriva ett vykort. Som aldrig skriver brev. Och ändå är jag snart färdig med min femte bok. Även om jag var ”periodare” under min ungdom och skrev både visor och dikter, så tror jag det hela startade för cirka femton år sedan, då jag började skriva ner små korta berättelser om olika saker som hänt mig. Det ena gav det andra och en vacker dag satt jag där med mitt första, mycket amatörmässiga alster i handen. Känslan var obeskrivlig. Trots alla fel och brister, så hade jag ju faktiskt skrivit en bok!

Det tog inte lång tid innan jag började på nästa och på den vägen är det. Många tror att jag skriver självbiografiskt, men så är det inte alls. Men mycket av det som händer mina kvinnliga huvudpersoner har hänt mig och jag får ständigt inspiration av det som sker i min omgivning. Till exempel, när det plötsligt damp ner ett Nigeriabrev i min brevlåda, med löfte om fem millioner dollar. Jag menar, får man inte en massa idéer av detta, så vet jag inte vad som ska till. Men är det inte så för de flesta som skriver.

Så återigen, varför skriver jag. Jag tror det sannaste svaret är: Jag älskar att berätta, jag älskar att vara kvinnan vid lägerelden, att trollbinda andäktigt lyssnande människor med mina ord. Därför skriver jag.